Zoeken in deze blog

vrijdag 1 april 2011

Snack Gehaktballetjes - Simone

Heerlijke gehaktballetjes om te snacken

Ingrediënten:
500 gr gehakt half om half,
150 gr mager rundergehakt,
1 zakje nasigroenten geweld in een beetje warm water,
1 ui,
2 eieren,
1 dunne prei,
2 eetl kokos,
wat paneermeel,
3 thl paprikapoeder,
3 grote teentjes knoflook,
flinke scheut ketjap manis (niet te weinig hoor :wink: ),
2 thl sambal,
peper en zout,
2 thl djahe poeder (gemberpoeder),
1 thl laos (galangawortel),
1 thl serehpoeder (citroengras),
1 etl mosterd,
vloeibare boter om in te bakken echt niet veel hoor!!

Alle ingredienten zijn in de supermarkt te krijgen, de indische kruiden bij de afdeling oosters!!!

Wel de nasigroenten in een schaaltje met wat heet water totdat het onderstaat! Snij de ui, knoflook en prei zeer fijn!! Meng alle ingrediënten zonder het gehakt in een kom!! Dan doe ik het nog even door de hakmolen van mijn staafmixer!
Voeg dan het gehakt toe en meng het goed!
Maak er vervolgens snackballetjes van!
Verwarm de vloeibare boter in een hapjes pan. Bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar in ongeveer 10 minuten!!
Blijf er wel bij want je moet ze regelmatig keren.
Je kunt ze ook perfect invriezen, en even in de magnetron opwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten