Zoeken in deze blog

vrijdag 1 april 2011

Kaashapjes met paprikamarmelade - van Marjan


KAASHAPJES MET PAPRIKAMARMELADE

Benodigdheden:
350 gr geraspte kaas, bv oude kaas, gruyere, emmenthaler, etc etc
3 opgehoopte theelepels verse kruiden, bv basilicum, oregano, bieslook enzo, gedroogd kan ook
50 gr bloem
snufje cayennepeper
2 eieren
2 eetlepels melk
zout en peper
olijfolie

Voor de paprikamarmelade
2 grote rode paprika's in repen gesneden van ong 2,5 cm
olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 uitgeperste knoflooktenen
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels cider of witte wijnazijn
2,25 dl cider
zout en peper

Zeef 50 gr bloem en de cayennepeper in een grote kom en voeg zou en peper toe. Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Roer de en verwerk steeds meer, beetje bij beetje de bloem in. Roer er dan met de melk een glad papje van
Voeg de geraspte kaas en de kruiden toe en laat een uurtje of langer staan.
Maak er dan platte schijfjes va van ongeveer 1 a 1,5 cm dik. Even alle 2 de kanten door de bloem en dan aan alle2 de kanten goudbruin lekker. Maak je ze groter dan heb je een heerlijke vegetarische kaasburger en eet je ze warm, maak je ze klein dan heb je een lekker borrelhapje, dat je zowel warm als koud kan eten.

De paprikamarmelade.
Bak de uien en de paprika's in een beetje olijfolie een minuutje of 10 tot ze goudbruin worden, op het laatst de knoflook toevoegen en nog even meebakken. Voeg dan suiker, azijn en cider toe en peper en zout. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat het zo'n 1.5 uur pruttelen op een laag vuurtje tot het de consistentie heeft van marmelade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten